Bursluluk Sınavı Başvurusu

Geleceğin Eğitimi İçin Sıra Sende! Okula Kabul ve Bursluluk Sınavı için hemen başvur.

Açıklamalar

  • Bursluluk sınavı, 13-14 Ocak 2024 tarihlerinde, 10.00 ve 14.00 saatlerinde yapılacaktır. Formdan size uygun saati seçebilirsiniz.
  • Bursluluk sınavı; 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin katılımına açıktır. İlkokul 1, 2 ve 3. sınıf ve anaokulu öğrencilerinin kaydı mülakat ile yapılacaktır.
  • Bursluluk Sınavı şartnamesine ulaşmak için tıklayın.

21. Yüzyıl Becerilerini Karşılayacak Nitelikte Yeteneklere Sahip, Dünya Standartlarında Eğitim Almış Öğrenciler Yetiştiriyoruz.

Sen de yeni nesil eğitimde yerini al.

Yabancı Dil Eğitimi

Geleceğin dünyasında iletişimin rolünün daha fazla olacağını biliyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimize sözel ve yazılı ifade yeterliliğini geliştiren, geleneksel dil eğitiminin dışında  bir dil eğitimi sunuyoruz.

Kantincisiz Kantin

“Öğretme”nin öncesinde güven kavramını vurguladığımız kurumumuzda kantincisiz kantin uygulamasıyla öğrencilerimize dürüstlüğü, güvenilirliği, emanete riayeti öğretiyoruz.

Etkin Mentörlük

Her öğrencimizin velisi olma rolünü üstlenerek  uyguladığımız mentorluk sistemiyle,  öğrencilerimizin okul içi akademik başarısından arkadaş iletişimlerine,  kişisel özelliklerine ve ihtiyaçlarına kadar bütün durumlarının takibini yaparak veli iletişimiyle olası sorunların önüne geçilmesini, öğrenci ve veliyle samimi bir bağ kurulmasını sağlıyoruz ve bütün bu işleyişi dijital platformumuzda velilerimizle paylaşarak okul ev iletişiminin güçlenmesini destekliyoruz.

Spor

Mesafe Koleji Ailesi olarak akademik başarının yanında fiziksel aktiviteyi de destekliyoruz. ‘’Spor bir yaşam biçimi olmalı.’’ sözünü benimseyip bu doğrultuda hareket ediyoruz.

Youtube Stüdyosu

Kurumumuzda oluşturulan youtube stüdyosu ile öğrencilerimiz duygu ve düşüncelerini hayata geçirdiğinde ortaya muhteşem içerikler çıkarabilirler. Burada ilham kaynağı bulabilir, farklı videolar çekebilir ya da diğer içerik üreticileri ile ortak çalışmalar yapabilirler. Bu sayede öğrencilerimizin, yaşadığımız internet çağına ayak uydurarak keyifli vakit geçirmeleri sağlanır.

Etkin Rehberlik

Her öğrencinin biricik ve özel olduğunun farkında olarak kurumumuzda sosyal, psikolojik, akademik desteğe ihtiyaç duyulan her açıdan ve her zaman onlara destek olacak, alanında uzman, sadece bir öğretmen olarak değil; aile sıcaklığıyla onlara yaklaşan rehber öğretmenlerimiz vardır. Rehber öğretmenlerimiz birebir her öğrencimizle özel olarak görüşerek , öğrencilerin kendilerini tanımalarını sağlayarak, sorunların üstesinden gelebilme gücünü geliştirebilmelerine, çevreleriyle olumlu ilişkiler kurarak her yönden sağlıklı ve kendilerini geliştirmiş kişiler olmalarına rehberlik ederler. Böylece bireysel olarak takip ettikleri öğrencileri geleceğe hazırlarlar. Gerekli durumlarda aileyle irtibat halinde kalır ve onlarla paylaşılması gereken verileri paylaşırlar. Böylece kurum içi takım çalışmasını destekleyerek okul yönetimi, öğretmenler, velilerle iş birliği temelini oluştururlar.

Sosyal Klüpler

Yeteneklerini keşfetmiş ve geliştirmiş bireyleri destekleyerek, 21. yüzyılın gelişimlerine de ayak uydurarak öğrencilerimizi ders stresinden uzaklaştırabilmek amacıyla oluşturduğumuz kulüplerimizde farklı yöntemleri öğretmenin yanında paylaşmayı, üretmeyi, iletişim kurmayı, araştırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimiz sosyal yaşama hazırlanırken onların öz güvenlerinin ve iletişim becerilerinin gelişimini de desteklemekteyiz. Bu nedenle birbirinden renkli kulüplerle  okulumuzda farklı rüzgarlar estirmeyi başarıyoruz.

Çeşitli kültürlerin yiyeceklerini tanıdığımız ve bizzat bu yiyecekleri kendimizin yapma fırsatı elde ettiğimiz Gastronomi kulübünden tutun yurdumuzun görülmeye değer alanlarını keşfederek yaptığımız doğa yürüyüşlerimizi temellendiren Trekking kulübüne, hayal gücümüzü destekleyerek ve daha da genişleterek bize farklı pencereler açtıran Destination imagination kulübüne, teknoloji okulu olmanının hakkını vererek ve teknolojiyi tüm boyutlarıyla değerlendirerek araştırmalarımızı destekleyen Biyoteknoloji kulübüne, dünya insanı olma yönünde bizi geliştirecek gelişen ve değişen dünya sorunlarına çözüm üretmede yol gösterecek Mun kulübüne kadar eğitimci olma yönümüzün dışında,  okul olarak sınırlarımızı her yönde ve alanda geliştiriyoruz.

Zil Çalmayan Okul

Kurumumuzda uygulanan “zil çalmayan okul” modeliyle öğrencilerimizde sorumluluk bilinci oluşturarak  zamanın etkili  yönetimini sağlıyoruz.

Portfolyo

Öğrencinin, kurumumuza adım attığı ilk günden mezun olduğu güne kadar geçen süre içerisinde eğitim sürecini , bireysel performansını, sosyo – psikolojik gelişimini, bir veya birden fazla alandaki başarısını  yakından takip etmek ve çalışmalarını izleyebilmek için oluşturulan portfolyolarla  başarılarının takibi ve yansıtılması amaçlanır. Böylece akademik ve sosyal açıdan oluşacak olası problemlerin de önüne geçilir.

Sanat

Sanatın devrim olduğu düşüncesiyle ilkokuldan itibaren öğrencilerimize temel sanat kavramlarını öğreterek , öğrencilerimizin ilgi alanlarına ve yetenek düzeylerine paralel olarak , her öğrencinin bir sanat dalıyla ilgilenmesini sağlıyor  böylece sanat yeterliliğinin olduğunu ortaya çıkararak bu alanda kendisini destekliyoruz.

Proje ve Yarışmalar

Ulusal ve uluslararası yarışmalara katılımları desteklemekteyiz. Bu desteği öğrencilerimize yurt dışı deneyimi sunan  Erasmus + projeleriyle,   hayal güçlerini genişleterek farklı görev bilinci kazanmasına imkân tanıyan  Destination İmagination projesiyle, matematik dersini sevdiren ve eğlendirirken öğretmeyi hedefleyen  matematik olimpiyatlarıyla vb. projelerle gerçekleştirmekteyiz.

Tasarım ve Beceri Atölyeleri

Güçlü yarınlar için üretim ve paylaşımı destekleyerek oluşturduğumuz atölyelerimizde eğitimi geleneksel sınıf ortamının dışına taşıyarak eğlenceli ve renkli hale dönüştürerek ahşap, seramik ve cam boyama gibi becerilerle hayal güçlerinin şekillenmesine ve el kaslarının gelişmesine katkıda bulunmaktayız. Ayrıca satranç  ve lego alanlarında da mantıksal zekalarını ön plana çıkaracak çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Atölyelerde özgürce hareket edebilmekte, hayal dünyalarının sınırını zorlamaktadırlar.

Sağlıklı Beslenme

Her yaş döneminde yeterli ve dengeli beslenmenin oldukça önemli olduğunun farkındayız. Bu nedenle sağlığın korunması ve yaşam kalitesinin yükselmesi için vücudun gereksinimi olan besin öğeleri yeterli miktarda alınmalıdır. Dolayısıyla yaşam kalitesini yükseltmek, sağlıklı beyinlerle eğitime tam destek verebilmek için gıda mühendisi kontrolünde hazırlanan tüm yiyeceklerimizin  tamamen doğal içerikli ve katkısız olmasına özen gösteriyoruz. Böylece dengesiz beslenme sonucunda oluşabilecek olumsuz etkileri minimum seviyeye indirmiş oluyoruz.

Karakter ve Yaşam Entegrasyonu

İnsan yaşamında çocukluk dönemi sağlıklı bir kişilik kazanımında ve çocuğun topluma uyum sağlamasında en kritik dönemdir. Ev-aile ortamında temelleri atılan insani-vicdani değerlerin okul ortamında inşa edildiği yadsınamaz bir gerçektir. Bu nedenle eğitime entegre olmuş karakter eğitimi ve yaşayan değerler okulumuzda fazlasıyla desteklenmektedir.

İlkokul dönemi çocukların kişilik gelişiminde belirleyicilik ve şekillendirme görevi üstlendiği ve bu özellikleri kazanmaya en açık olduğu dönemdir. Bunun bilincinde olarak özbakım becerilerine sahip, kişiliği güçlü, sorumluluklarını bilen, sorgulayan, araştıran, sevgi dolu, saygılı, dürüst, yardımsever, sabırlı, merhametli, çevreci yani kendinin ve diğer kişilerin değerlerinin farkında olan, geleceğe umutla bakabilen mutlu çocuklar kazandırmak temel hedefimizdir.


Bugünün çocuklarını dünün yöntemleri ile eğitirsek, yarınlarından çalarız.

John Dewey, Eğitim Kuramcısı