MESAFE KOLEJİ TEKNOLOJİ LİSESİ
Teknoloji lisemiz; geleceği bugünden yakalama vizyonuna sahip genç ve dinamik kadrosuyla Endüstri 4.0 devrimine ayak uydurabilecek öğrenciler yetiştirmeyi, onları alanında uluslararası mesleki yeterliliğe sahip bireyler olarak mezun etmeyi hedeflemektedir. “Endüstri 4.0”, yaşadığımız çağın teknoloji devrimi olarak nitelendirilmekle birlikte gelecek çağın da teknoloji açısından ne yöne evirileceğinin belirleyicisi olmuştur. Tüm bu değişimlere hızla uyum sağlanması gerektiği, kaçınılmaz bir gerçek ve ihtiyaçtır. Sektörel ihtiyaçları yakından gözlemleyen okulumuzun bölümleri, endüstri 4.0 devrimine uyum sağlayacak şekilde “makine ve tasarım teknolojileri”, “bilişim teknolojileri” ve “endüstriyel otomasyon teknolojileri” olarak seçilmiştir.
Okulumuzdaki bölümlerde eğitim gören her öğrencimiz, 4 yıl boyunca teknoloji ve yazılım ile ilgili son gelişmeler yakından takip edilerek eğitim almakta; mezun olana kadar geçen süre içerisinde mutlaka alanına uygun bir proje üretmektedir. Öğrencilerimiz, okulumuzda verilen teknik ve akademik eğitimler sayesinde kendi alanına uygun herhangi bir mühendislik fakültesinde edineceği temel mühendislik eğitimini lise sıralarında alarak kurumumuzdan mezun olur; böylelikle üniversitede eğitime bir adım önden başlarlar.
Lisemizde akademik eğitim, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne ve yapılandırmacı eğitim yaklaşımına göre planlanır, uygulanır ve değerlendirilir. Dersler; okulda ve okul dışında öğrencinin yarar sağlayacağı bilgi, beceri ve değerleri kapsar. TYT-AYT çalışmaları, 9. sınıftan itibaren başlar; 11. sınıftan itibaren yoğunlaşır. Tamamı yapılandırılmış derslerimiz, TYT-AYT için gerekli beceri alanlarını geliştirme noktasında öğrencilerimize katkı sağlar. Öğrencilerimiz, okulumuzdan aldıkları akademik eğitim ve MTOK sisteminin üniversite yerleştirmelerinde sağladığı sıralama avantajı ile ülkemizin en prestijli üniversitelerinin teknoloji fakültelerinde eğitim görme olanağına kavuşurlar. Ayrıca dileyen öğrencilerimiz, farklı alan tercihlerinde bulunarak tıp, eczacılık, hukuk gibi birçok fakülteye de yerleşebilirler.
Öğrencilerimizi yurtiçi ve yurtdışında iyi bir akademik kariyer yapmak üzere hazırlayan, STEM+A eğitim sistemini benimsemiş okulumuz bünyesinde lego maker atölyesinden robotik kodlama atölyesine, 3D yazıcıların bulunduğu tasarım atölyesinden bilişim atölyesine 18 farklı atölye bulunuyor. Öğrencilerimiz, bu atölyelerde yurtdışı üniversitelerin önemli kabul şartlarından olan proje yapım çalışmalarını yürütüyor, dünya vatandaşı olma yolunda adımlar atıyorlar.
“Teknoloji ile Aramızda Sıfır Mesafe” sloganıyla çıktığımız bu öğrenme yolculuğunda en değerli varlıklarınız olan çocuklarınızı geleceğe doğru bir şekilde ve donanımlı olarak hazırlamak; ideal olgunluk düzeyinde, farklılıklara saygılı, kendine güvenen, sorumluluk bilinci gelişmiş, ahlaklı, paylaşımcı, çözüm odaklı, üretici, alanında tecrübeye sahip, tüm gayretini ortaya koyan, mutlu ve iyi insanlar yetiştirmek için buradayız.
Teknoloji Lisemizin Mezuniyet Avantajları
M.T.O.K (Üniversite Yerleştirmelerinde Sıralama Avantajı)
M.T.O.K, üniversitelerin teknoloji fakültelerinin mühendislik bölümlerine ilgili mesleki ve teknik liselerden mezun olan öğrencilere yerleştirmede öncelik tanındığını gösteren bir kısaltmadır. Okulumuzdan mezun olan her öğrenci, M.T.O.K avantajlarından yararlanarak üniversite yerleştirmelerinde öncelik hakkı kazanır. Okulumuzdaki mevcut bölümlerden mezun olan öğrencilerimiz; Marmara Üni., Gazi Üni., KATÜ, Sakarya Üni., Pamukkale Üni., Celal Bayar Üni., Selçuk Üni., Kocaeli Üni., Sıtkı Koçman Üni., Mehmet Akif Ersoy Üni., Kocatepe Üni., Fırat Üni. gibi birçok üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği gibi birçok mühendislik bölümüne farklı liselerden mezun olan öğrencilere göre daha avantajlı kayıt yaptırabilirler.
İŞ YERİ AÇMA BELGESİ (Girişimciliğin Anahtarı)
Teknoloji lisemizden mezun olan her öğrencimiz, “Mezuniyet Diploması” ile birlikte “İş Yeri Açma Belgesi”ne de sahip olduğu için kazandığı üniversitede eğitim yaşamına devam ederken alanı ile ilgili bir işte çalışabilmekte veya kendi işyerini açabilmektedir. Böylelikle öğrencilerimiz, hem eğitimlerine üniversitede devam edip hem de hayata erken atılıp kendilerini geliştirme, iş ile ilgili girişimde bulunma fırsatı elde ederler.