Geri

İngilizce

AnaSayfaİngilizce

Geleceğin dünyasında iletişimin rolünün daha fazla olacağını biliyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimize sözel ve yazılı ifade yeterliliğini geliştiren, geleneksel dil eğitiminin dışında  bir dil eğitimi sunuyoruz. Dilin bir edinim olduğuna inanıyoruz, dolayısıyla  ezberci eğitimden uzak, tematik İngilizce (Durum İngilizcesi) metoduyla yabancı dili öğrencilerin gündelik hayatına dâhil ediyoruz.

Mesafe Kolejinde İngilizce eğitim programı, yabancı öğretmenler ve Türk İngilizce öğretmenlerinden oluşan seçkin bir kadroyla CLIL yaklaşımı benimsenerek yürütülür. Farklılaştırılmış bir eğitimde içerik; öğrenciler için anlamlı, öğrencilerin dünyaları ile ilişkili olmalıdır. Bu bağlamda, Mesafe Kolejinde İngilizce müfredatı, İçerik Temelli Öğretim Modeli (CLIL) örnek alınarak hazırlanmaktadır. İçerik Temelli Öğretim Modeli, dil öğretimini içerik ile bütünleşmiş olarak öğretmeyi hedef alan bir modeldir. İçerik temelli dil eğitiminin diğer modellerden farkı dili bir iletişim aracı olarak görmesi ve öğrencilerin dil ve içeriği aynı anda öğrenerek çifte kazanç sağlayabileceğini öngörmesidir. İçerik temelli eğitim sistemi ile öğrenciler Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Matematik derslerini de ayrıca İngilizce olarak pekiştirme fırsatı buluyorlar. Bu şekilde yapılan dersler öğrencilerin İngilizce dil bilgisi dışında farklı alanlarda terminoloji ve bilgiye sahip olmasını sağlar. Mesafe Kolejinin içerik temelli program tercih etmesindeki sebep, bu sistemin dile odaklanması dışında öğrencilerin daha geniş bilgi sahibi olmalarının ve genel kültürlerinin de zenginleşmesini sağlamaktır. Verilen içerik odaklı araştırma etkinlikleri de ayrıca öğrencilerde merak uyandırarak birer araştırmacı olmaları yolunda öğrencilere ışık tutmaktadır. Bu yaklaşım sayesinde öğrencilerimiz; dili amaç olarak değil, araç olarak kullanırlar.

STORY ROOM

Öğrencilerimize yabancı dilde, özgün bir ortamda dinleme, okuma, yazma, konuşma ve görsel okuryazarlık becerilerini geliştirmeye yönelik öğrenme deneyimleri sağlıyoruz. Öğrencileri kendileri için düşünmeye ve dil becerilerini geliştirmeye teşvik ediyoruz. Öğretmenler, öğrencilerin yabancı dili, basit iletişimden akademik dile kadar dilin gelişimi ile birlikte kendini ifade etme, kendini ve başkalarını keşfetme aracı olarak görmelerini sağlar. Farklı ilgi alanlarına yönelik projeleri destekleyerek okuma sevgisini ve zevkini geliştiriyoruz.

SPEAK UP CORNER

Doğal konuşmaya dayalı olarak İngilizce öğretmenlerimizin sorularıyla ilerleyen diyaloglar ile öğrencilerimizin anlama, dinleme ve konuşma alanında gelişimleri sağlanmaktadır. Öğrencilerimizin rahat bir şekilde İngilizce iletişim kurmaları ve bilgilerini İngilizce düşünerek aktarabilmeleri bizim ana hedeflerimiz arasındadır. Bu proje ile öğrencilerimizin gelişim süreçlerini, İngilizce düşünebilme yeteneklerini, doğal İngilizce diyaloglarının akışı ve İngilizce Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler gibi derslerdeki hâkimiyetlerini gözlemleme ve yapılan çalışmaların sonuçlarını değerlendirme imkânı sağlanmaktadır.

ULUSLARARASI SINAVLAR

Eğitim öğretim sürecinde temel amaç, öğrencilerin istenilen hedeflere ulaşmalarının sağlanmasıdır. Programlı dil öğretiminin ayrılmaz bir parçası olan ölçme ve değerlendirme, inanç ve kanaatlerin ötesinde, kanıtlanabilir, ilmi verilere dayalı olarak yapılması gereken işlemlerdir. Çağdaş dil öğretimi, dört temel dil becerisine dayalı uygulamaları ve bu uygulamalar neticesinde ulaşılan dil düzeyinin belirlenmesinde de, her bir beceriyi ayrı ayrı ölçen sınavları gerekli kılmaktadır. Bu bağlamda; güvenli, ölçülebilir uluslararası geçerliliği olan bir değerlendirme, öğretimin ölçülmesi açısından kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. Mesafe Koleji, yabancı dil edinim sürecinde gerçekleştirilen uluslararası sınavlarda, yabancı dil politikamızın bir parçası olarak bağımsız ve tüm dünyada da geçerliliği olan kuruluşlarca öğrencilerimizin ve hedeflenen kazanımların ölçülerek değerlendirilmesi ve bizlere bir yol haritası oluşturması amacı güdülmektedir.

 

ÖĞRENCİLERİN  ORTAOKUL SÜRESİNCE İNGİLİZCE DERSLERİNDE ELDE ETTİKLERİ KAZANIMLAR

  • İngilizce sözlü ve yazılı olarak kendilerini etkili bir şekilde ifade ederler.
  • İngilizcenin ana dil olarak kullanıldığı ortamlar da dâhil olmak üzere her ortamda akıcı bir biçimde İngilizce iletişim kurarlar.
  • Çeşitli durum ve ortamlarda etkin dinleme stratejilerini kullanabilirler.
  • İngilizceyi yaşamının bir parçası olarak görerek hedef dilde kitap okuma ve sunum yapma alışkanlıklarını kazanırlar.
  • Yazım türlerini ve özelliklerini tanır ve kullanırlar.
  • Mektup, e-posta, öykü, şiir, paragraf ve makale gibi farklı formlardaki metinleri analiz ederek yorumlar ve benzerlerini yazarlar.
  • Fen Bilgisi ve Matematik derslerindeki temel terminolojiyi bilir.
  • Farklı formlardaki İngilizce medya mesajlarını (reklam, animasyon, blog yazısı, film, poster, broşür, haber, vb.) analiz etme becerisini kazanır ve yine farklı formlarda medya çıktıları üretebilirler.
  • Dil öğrenirken elde ettikleri kazanımları gerçek yaşamla ilişkilendirirler.
  • Analitik ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirirler.
  • Araştırma becerilerini geliştirirler.
  • Teknolojiyi İngilizcesini ve yaratıcılığını geliştirmek amacıyla kullanır.
  • Farklı kültürleri ve yaşamları tanıyarak bunlara saygı duyarlar.

 

ORTAOKUL SÜRESİNCE İNGİLİZCE DERSLERİNDE YAPILAN ÇALIŞMALAR

  • Ortaokul İngilizce programımız, günlük yaşamı derslerimize taşıma ve konularımızı gerçek yaşamla ilişkilendirmenin yanında öğrencilerimizi edebiyatın farklı türleriyle tanıştırarak analitik düşünme, aktif okuma stratejileri uygulama, akademik ve yaratıcı yazma becerilerini geliştirme, kendilerini yazılı ve sözlü olarak daha akıcı ifade etme yetenekleri ile dilbilgisi becerilerini ve kelime bilgilerini geliştirmek üzere tasarlanmıştır.
  • Öğrencilerimiz;  makaleler, çeşitli romanlardan alıntılar, öyküler, şiir, haber, roman analizleri, sosyal ve çevresel konular, biyografiler, röportajlar, değerler, drama uygulamaları, araştırma yapma, proje hazırlama, toplum önünde konuşma, etkili sunum yapma teknikleri, yaratıcı yazma, çeşitli amaçlara yönelik paragraf yazımı, çeşitli konularda essay yazımı gibi birçok farklı çalışmayla dil becerileriyle birlikte, eleştirel düşünme ve yaratıcılıklarını da geliştirme olanağı bulurlar.
  • Düşüncelerini, hayal güçlerini ve duygularını uyaran metinleri inceleyerek dünya görüşlerini geliştirirlerken İngilizcelerini kullanarak yaşam, edebiyat ve dil hakkında bilgi edinirler.
  • Edebiyatın;  kişisel deneyimleri ve sosyal anlayış ve sorumlulukları da içeren yaşam deneyimlerini zenginleştirdiğini ve geliştirdiğini fark ederler.
  • Farklı kültürel bakış açılarına saygı duyarlar.
  • Dil becerileriyle birlikte verilen çalışma ve öğrenme becerileriyle yaşam boyu öğrenenler olmak için gereken bilgi, beceri ve tutumları öğrenirler, teknolojinin dil öğrenimini ve iletişimi kolaylaştıran bir araç olduğunu anlarlar.
  • Tema bazlı hazırlanan program kapsamındaki her konu işlenirken o konuyla ilgili videolar, interaktif aktiviteler ve dijital oyunlardan faydalanılır ve her konuyla ilgili en az bir öykü ve şiir okunur.
  • Her düzeyde bir gramer kitabı ya da çalışma kitabı kullanılmaktadır. Gramer için ek çalışmaya ihtiyaç duyan öğrencilerimize düzeylerine ve ihtiyaçlarına göre ek görevler verilir. Kelime çalışmaları için öğretmenlerimizin her düzey için hazırladıkları kelime günlükleri kullanılmaktadır.
  • Öğrencilerimize ev görevi olarak günlük yaşamla ilişkilendirilen video çekme, sunum hazırlama, afiş tasarlama görevleri verilmekte; gerekli durumlarda okulumuzda kullanılan dijital uygulamalardan da görevlendirme yapılmaktadır.
  • Öğrencilerimizin dili doğru ve akıcı kullanmaları açısından yabancı dil öğretiminin olmazsa olmazı olan okuma etkinlikleri ders saatleriyle sınırlı kalmaz. Her hafta okul ve sınıf kütüphanelerinden alınan kitapların evde okunup hazırlanan proje ya da kitap raporlarının sınıfta sunulması gibi etkinlikler ve her sınıf düzeyinde kullanılan dijital okuma programlarıyla öğrenciler ders dışında da okuma alışkanlığı edinmeye yüreklendirilirler.
  • Okulda bir İngilizce atmosferi oluşturmak, öğrencilerin farklı ortamlarda İngilizceyi deneyimlerini sağlamak amacıyla okul içinde “Spelling Bee”, “Tongue Twister”, “Cinema Day”, “Dubbing Day”, “Eat and Cook”, “Harry Potter” gibi aktiviteler düzenlenmekte, il içi ve il dışı geziler planlanmaktadır.

Yabancı Dil Dersleri